Kars Persoon
Geb. 18-9-1954 als Jan Peter Persoon te Eindhoven.
1972 – 1977 Kon. Ac. voor Kunst en Vormgeving te ‘s-Hertogenbosch.
vanaf 1981 tentoonstellingen als Kars Persoon
1983 – heden Docent, vakgroep schilderen, AKI te Enschede.
1992/ 1993 Werkbeurs.
1992/ 1993 Werkperiode EKWC te ‘s-Hertogenbosch met eindpresentatie.
1990 Kennismaking met Agnes Roelofse.
1993 Geboren 28 mei Timon Rhou Persoon.
1994 Geboren 23 december David Sela
Solotentoonstellingen:
1984 ‘The Livingroom’, Amsterdam.
1985 ‘The Livingroom’, Amsterdam.
1987 ‘The Livingroom’, Amsterdam.
1989 ‘One man’s noise is another man’s signal’, Hooghuis,
Arnhem.
1990 ‘Notion d’a priori’, Phoebus, Rotterdam.
1994 ‘The second of two’. Loerakker Galerie. Amsterdam.
1995 ‘Outstay, outgo’, De Begane Grond, Utrecht.
1995 ‘QUA’ De Beyerd, Breda.
1996 ‘One tongue is silent’, Loerakker galerie, Amsterdam
1998 ‘The new arrival’s ear’, Loerakker galerie, Amsterdam
1999 ‘All waits fat the right voices’, Loerakker galerie,
Amsterdam
2001 ‘Pirouette’, KunstRAI, stand Loerakker galerie
Amsterdam
2001 ‘Liquide solide’, C B.K provincie Utrecht, Amersfoort
2003 Terwijlhetverandertrusthetuit, Loerakker Galerie
2009 ‘Words are not forms of a
single word’, Punt WG Amsterdam
2010 ‘The universe is never the same twice’ galerie Dom’Arte / Gerry Broos
2011 ‘Escapes from the limitations’ Rosa Spier Huis
2012 ‘The partaker partakes of that which changes him’ PUNT WG Amsterdam
 2017

 

2018

 “Where are you?” samen met Janpeter Muilwijk – CBK Zeeland

 

“The fly on the rose prevents us” samen met Omar Koubāa, Galerie Dom’Arte / Gerry Broos

Groepstentoonstellingen:

 

1981 Apollohuis Eindhoven, samengesteld door Rene
Daniels.
1982 Tekeningententoonstelling samengesteld door G.
Schriever,Van Reekum Museum, Apeldoorn.
1982 ‘Springtij’, met Roland Sips en Jan Dierman,
Apollohuis, Eindhoven.
1982 ‘Symbool en teken’, samengesteld door H. Sizoo,
De Waag, Almelo.
1983 ‘Verdeelde beelden’. samengesteld door Els Hoek
en Sjarel Ex, Fodor, Amsterdam.
1984 ‘Democratie met drie’, met Roland Sips en Jan
Dierman, De Fabriek, Eindhoven.
1985 ‘Geent op Bosch’, samengesteld door Els Hoek
en Sjarel Ex,Museum voor Hedendaagse Kunst Het Kruithuis, ‘s-Hertogenbosch.
1994 ‘Sphagnum et Lumen’, met oa. H. Visch en P. Dirx,
Bergkerk, Deventer.
1994 ‘Salon der Simulanten’, samengesteld door F Hudchenchon,
Beikes’kunstzaal, Groningen.
1994 Grafiekmap AMC Amsterdam, op uitnodiging van
Henk Visch.
1994 ‘Sphagnum et Lumen’, samengesteld door R. Muijsers,
De Warande, Turnhout, Belgie.
1994 ‘Het intellectuele geweten van de kunst’, Galerie
d’Eendt. i.s.m. ‘Lier en Boog’.
1994 ‘De eerste sec. en U’ samengesteld door A. Thijsen,
Loods 6, Amsterdam.
1995 ‘Keep your alibi alive’. met o.a. Caro Bensca,
Loerakker Galerie, Amsterdam.
1995 ‘lOhO°’, samengesteld door C. Unverzagt en
M. Dolle, Museum Andries de Potter, Rotterdam.
1995 ‘De Salon’, Centraal Museum Utrecht.
1996 “100 tekeningen “ Galerie Ferdinant
van Dieten, Amsterdam
1997 ‘The already there’ tekeningententoonstelling
samengesteld door K.Persoon,Loerakker galerie Amsterdam
1998 ‘Onbegrensd en ingekaderd’ RU. Groningen.
1998 ‘De Salon’ Centraal Museum Utrecht.
2000 ‘View’, Loerakker galerie, Amsterdam.
2000 ‘Het bottenpaleis’ tentoonstelling samengesteld
door Pam Emmerik,Loerakker galerie Amsterdam
2001 ‘The unanswered question’ samengesteld door K.Persoon
Loerakker galerie
2002 Van Binnen Uit, samen met HenkVisch en Teuny
Tukker,Galerie CD Christine De Ketelaere, Tielt, Belgie
2002 X4 tekeningen, samen met A.Berghs, Wertheim,
Frydman, Motive gallery,Haarlem
2003 “Actes de Fe i de Generositat” concept:
D.Blacker, Anet v.d. Elzen, La Bisbal d’Emporda , Spanje
2004 Lezing samen Hubertus Ernst over Levinas, Dom
‘arte, Rucphen
2005 Plaats ven spreken, KunstRAI, Amsterdam, Galerie
Dom’Arte
2006 ,KunstRAI, Amsterdam, Galerie Dom’Arte
2006 ‘Buiten pas’ samen met Henk Visch
en Tunny Tukker,Galerie CD Christine de Ketelaere, Tielt, Belgie
2007 Galerie CD, Christine de Ketelaere ,TIELT, BelgieHenk Visch , Teuny Tukker, Kars Persoon
2007 KunstRAI Amsterdam, Galerie Dom’Arte
2008 KunstRAI Amsterdam, Galerie Dom’Arte
2008 Fosfor und der unuterbrochene Dialog, Galerie
Hammer,BerlijnSipke huismans, Ben Kruisdijk, Henrik Kroner, Kars Persoon
2008 ,Im Reich der absoluten Imagination wird man
sehr spat jung,Galerie Hammer, Berlijn, Henk Visch, Benoit Hermans, Henrik Neesen, Kars
Persoon
2009 KunstRai Amsterdam, Galerie Dom’Arte
2010 KunstRai Amsterdam, Galerie Dom’Arte/ Gerry Broos
2011 ‘Katastrophen der Menschheit sind durch die Engstirnigkeit ausgezeichneter Methodiker verursacht worden.’
“Meisterklasse Persoon” AKI Enschede: Jan Pötter, Leonie Herrmann, Ines Loska, Sarina Walter, Kars Persoon . PUNT WG Amsterdam
2013

 

 

 

2015

‘The Partaker Partakes Of That Which Changes Him’ Benoît Hermans, René Daniëls, Henk Visch, Charlotte Schleiffert, Sipke Huismans, Jan Pötter, Sarina Walter, Sebastiaan Schlicher, Heddy John Appeldoorn, Henrik Kröner, Ines Loska, Piet Dirkx, Rik van Iersel ,Kars Persoon
Georganiseerd door Buro Beukorkest met Kars Persoon als curator in Temporary Art Centre (TAC) EindhovenKunstRai Amsterdam, Galerie Dom’Arte/ Gerry Broos
 

Opdrachten:

 

1994 Gemeente Amsterdam.
1996 Rijksgebouwendienst, Belastinggebouw Amsterdam
2003 Kunst en Bedrijf, Gymnasium Celeanum Zwolle
2003 Rijksgebouwendienst, Belastinggebouw Arnhem
2005 Ernst&Young, Rotterdam
 

Werken in bezit:

 

Stedelijk Museum Amsterdam, Centraal Museum
Utrecht, Groninger Museum,Museum voor Hedendaagse Kunst Het Kruithuis ‘s-Hertogenbosch, coll. Rijksdienst
BK,Gemeente Amsterdam, Gemeente Enschede, Gemeente Eindhoven,Provinciehuis
Noord-Brabant, Collectie ABN-Amro, Akzo Nobel Art Foundation, Collectie
VU Academich ziekenhuis,Amsterdam en Leiden collectie ABN -AMRO, collectie
Rabo bank, collectie: Ernst&Young, Collectie Telfort, collectie Eneco
 

Bibliografie:

 

1982 Katalogus Tekeningententoonstelling, Van Reekum
Museum, Apeldoorn.
1982 Katalogus ‘Springtij’, Apollohuis, Eindhoven.
1982 Katalogus ‘Verdeelde beelden’, Fodor, Amsterdam.
1983 3 teksten, K. Persoon, C O D E, eerste uitgave.
1984 ‘Een doek van K. Persoon’, Sjarel Ex, Metropolis
M, nr. 1.
1984 Katalogus ‘Democratie met drie’, De Fabriek,
Eindhoven.
1986 ‘Geent op Bosch’, publicatie Museum voor Hedendaagse
Kunst Het Kruithuis, Den Bosch
1994 Tekeningenboek ‘The second of two’, K. Persoon,
oplage 100.
1994 ‘Het anders zijn van de ander’, J. B. Klaster,
Het Parool, 8 april.
1994 Outstay, outgo, Beganegrond Utrecht, Janneke
Wesseling, NRC Handelsblad
1995 ‘Totaalkunst van Kars Persoon’, Anne Berk, Kunstbeeld,
november.
1995 ‘Een ballet van vallen en opstaan’, Anna Tilroe,
NRC Handelsblad, 1 dec.
1995 ‘Persoons fascinatie voor de figuur’, Pietje
Tegenbosch, Het Parool, 13 dec.
1996 The Intellectual Conscience of Art , Lier en
Boog,Series of Philosophy of Art and Art Theory. Volume 11
1997 ‘The already there’, K. Persoon.
1998 ‘The new arrival’s ear’, tekeningen, beperkte
oplage
1998 ‘Onbegrensd en ingekaderd’ door o.a. N. Tewes.
2000 ‘Exercice de la patience’ collages,oplage50.
2001 ‘Pirouette’, K. Persoon, opl. 150.
2003 Terwijlhetverandertrusthetuit,K.Persoon,opl.
750
2013 ‘The Partaker Partakes Of That Which Changes Him’ 12 september
2013 In Eindhovens Dagblad door Anneke van Wolfswinkel
2013 ‘The Partaker Partakes Of That Which Changes Him’ tekst en beeld : Kars Persoon opl. 200 uitg. Sepp Bader
home